Alles gaat vanzelf.

Sommige zaken of uitvindingen lijken alleen maar voordelen te hebben. Domotica is zoiets. Domotica is de eenvoudige benaming van een ingewikkeld geïntegreerd systeem dat alle elektrische toestellen in een woning bedient en beheert. Het doel daarvan is het comfort en de veiligheid te verhogen, de communicatie te verbeteren en het energieverbruik te rationaliseren.

Domotica is een flexibel systeem dat, mits uitgevoerd door NDM-Technics, zich gemakkelijk laat aanpassen aan veranderende behoeften. Het bevordert de veiligheid doordat er allerlei voorzieningen in het systeem kunnen worden voorgeprogrammeerd (bijv. aanwezigheidssimulatie). Doordat domotica een geïntegreerd systeem is, kunnen ook problemen met gas of elektriciteit gemakkelijker gedetecteerd worden.

Andere voordelen van domotica zijn het beter (en dus zuiniger) kunnen omgaan met energieverbruik en het beter op elkaar afstemmen van de verschillende communicatiekanalen in huis of kantoor.

Er zijn verschillende fabrikanten van domotica, elk met hun eigen systeem. Gezien de toenemende behoefte zijn er nu ook ‘vertalers' op de markt gebracht die de ene standaard met de andere verbindt of omzet. Laat u deskundig informeren over de mogelijkheden, verschillende systemen en programmeeropties. NDM-Technics is daarin graag uw adviseur.

Menu